7. apr, 2013

viltspår dag 2

Efter gårdagen var hunden pigg igen och hade förväntningar när det packades igen. Matte var kanske inte riktigt lika pigg, men efter frukosten är man ok igen.

Nu skulle vi lägga spår och bloda själv, i femtio meter, och jobba i par. Sedan skulle det ligga i två timmar. Då hinner man fika,rasta hunden och dryfta allt man undrar över. Vår instruktör som heter Annika, hjälper oss med allt. Hon visade hur man får en hund att apportera bra,gav råd och tips, medan vi väntade på spåren. Hon går med i alla spår och hjälper direkt med råd och dåd.

Alla fick positiva omdömen och kan fortskrida. 

Det är så kul att vår Kerry Blue, som inte hittat sin arbetsgren innan,verkligen har hittat den nu. Detta är verkligen hans grej. Det är en fröjd att se honom.  

Den här veckan ska vi inte träna spår, utan vi ska jobba vidare med lydnad och kontakt. Vissa brister har vi ju, så det får vi ta tag i. Nästa helg är det dags igen, och då ska läxan vara gjord.                Den efterlängtade valpen har haft besök av blivande husse och matte. Nu börjar nerräkningen för när han ska komma hem. Det ska bli fler besök och fler foton, hoppas vi.