30. aug, 2013

V 35

Så var vi igång igen efter sommaren. Som alltid i början är det mycket kurser och möten så alla kan inte komma var gång. Men några var vi och det lades valpspår och fullspår av någon och viltspår av resten.

Valpen gick fint och bra i sitt spår och fullspåret gick jättebra. Han råkade dra upp en hare som sprang upp jämsides en bit i rena chocken, men det störde inte hunden mer, än att han fortsatte spåret i samma takt. I viltspåret gick det bra för alla. Trots att matte trodde att hennes hund hittat något mycket fel och ville styra bort honom från detta. Lättare sagt än gjort. Han stod fast i backen. Såklart, han hade hitttat klöven... Det krävde både förlåt och extra godis. Annars hände inga andra  fadäser.

Den ene hunden gick två spår. Ett med blod och ett uten. De har en tendens att bli lite lata om man har blod var gång så ibland får de gå på bara skanken.

Snart ska vi på läger och det ser vi fram emot. Hela helgen att bara träna på. Mat och träning eller tvärtom... Men man har inga andra plikter då som knycker träningstid.