5. nov, 2014

5 november 2014

Det är hemskt vad tiden går fort! Fast sommaren inte släppt greppet riktigt än så är det snart vinter...

Trots allt finns massor av annat att göra så det har vi gjort. B.l.a har två stycken varit på Sankt Bernhardsträff i Hovdala. Vi hade mycket härligt väder och väldigt trevligt. Vuxna hundar gick promenad på slingan medan valparna stannade kvar och lekte i rasthagen. Sedan grillade vi korv och pratade. Vi träffas inte så ofta. En dam hade ordnat prover och kepsar från Arion foder. Trevligt. Foder är alltid en het potatis om vad man ska välja.

Tränar gör vi på torsdagar och då är det så mörkt så det blir inte riktigt bra med foton då. Eftersom min hund slipper träning på kvällen just nu så kan jag hjälpa de andra. Det bör ju vara någon planering om hur träning ska vara kan man tycka.... Jag hatar att planera något som inte faller i god jord hos alla så nu måste alla skriva en lapp med tre moment. Tänka över vad man vill träna och ge mig lappen. Jag kör igenom alla lapparna och det blir jättebra. Eftersom de nu vet att ALLT ska göras. Då blir de både trötta och svettiga. Förarna alltså. Hundarna blir bara trötta. Bäst är att alla blir så nöjda! Vi har ju testat det mesta genom åren men vi är väldigt bra på att hitta nya vägar så det blir kul igen. Att bara harva omkring i samma hjul hela tiden är inte vår grej.

Nu till helgen är det Fars dag... och Malmö valp! Vi hinner båda....

När vädret blir jobbigt har vi vintervila från lydnaden. Spåret beror på.... det är kul att spåra i snö men inte i lera...