29. aug, 2018

SM

Vi har varit i Ronneby på SM i bruks lydnad och en massa andra grenar,

Jag stationerade mig i patrullhundslägret. Där var det positiva ligan hela tiden. Inte en sekund någon var sur eller otrevlig. Alla grillade och åt tillsammans varje dag. Lite träningstips fick jag med mig i bagaget. Idén om en ny boll fick jag också...... frågan var bara om herren skulle tycka den var kul... Jag hotade med Ann om han inte tyckte om den... Han älskade den!

Jag var med ute på patrullstigen på fredagen och tittade på spåret i lördags. Det värsta var att när vi var på väg upp mot spåret så öppnade himmelen sig. Det var ett helt Niagarafall på direkten. Vissa har tur så det blev uppehåll till det blev spårdags.

På söndagen åkte vi till Ronneby och precis när vi kom så var det ett Lommaekipge som gick lydnaden.

Första SM:et och jättenervös. Vem är inte det? Men hon gjorde det bra! Se bilderna. Hon blev 10a och maken 4a. Han har så ont i sitt ben och går med krycka så att han fixade det är fantastiskt. Bra jobbat båda två! Sedan gick vi och shoppade hos Anders hos Mera Dog.  Köper jag ingen burkmat blir en fyrbent herre, där hemma, sur.

Veckan innan pratade jag med maken om att jag inte hört av en tjej på jättelänge. Saknar hennes glada jag. Och vem dök inte upp där.... jo hon. Lika glad och positiv.

Jag kollade skyddet lite men det var svårt att se för alla huvuden. Men så är det, ibland ser man inte så bra. Jag tittade på lydnaden när det var min kompis tur. Har man en glad hund med mycket humor så kan det bli hursomhelst... speciellt om man vill göra 100 saker på en gång. Alltså... ligg blev halvsitt och stilpoäng av domaren men 0 i protokollet. Han nollade ett moment till men det andra gick bra. Ingen topp tio placering i år. Hund och förare tog det med ro. 

Tyvärr fick jag inte se CaniCross för han åkte hem på lördagen. När han ringde var han  ganska uppgiven efter att några hade bråkat med honom om allt från burstorlekar till att hunden var för mager och att hundarna skällde etc. Från onsdag till lördag. Han hade en anvisad plats och han och hustrun var där föra att visa och låta folk prova. En del människor har bara kul om de kan förstöra för andra. Hota och kränka. Det är ju knappast en bra värdegrund. Killen har godkända burar, fläkt i kärran och veterinärbesiktigade hundar. Han lever för dem. Jag känner honom och såg fram emot att träffa honom där. Så visst är jag arg och besviken över detta. Det var det trista på SM.

Annars var det toppen och jag riktar ett varmt tack till campinggänget, för en jättetrevlig helg.