14. feb, 2013

Gerard Ó Shea

Jag har varit på föredrag med Gerard Ò shea.

Ska man gå på ett föredrag där det är full fart, man får skratta mycket och lära sig ännu mer,då ska man gå på Gerards olika träningar/föredrag.

Han har ett kroppsspråk som är fantastiskt och en inlevelse som slår det mesta.

Det första han sa var att : Din hund älskar inte dig!

Tränar du hund, då förstår du direkt! Den älskar godiset den får. Vi ser ju till att den får det godis den älskar mest, såklart. Annars går inte träningen perfekt. Det vet vi... Kan det vara därför den inte lyder så bra i hemmiljö.....

Ingen nyhet i sig, men vi vill inte se det. Det man inte ser, det finns inte.....

Föredraget heter LLF och betyder Life, Food and Fun.

Han börjar detta redan i valpsstadiet med att göra dem mattokiga.De ska alltid verkligen älska MAT.

I leken har han alltid två bollar, för att inte ha konflikt och få ett överlämnande som är säkert och tryggt. ( det fungerar)

Han anser att hundar inte ska hälsa på andra hundar, och inte leka heller. De ska bara älska föraren. De ska inte leka eftersom lek är jakt. Och var smäller det oftast.... i leken.

Det finns andra sätt roa hunden med. Med boll, b.l.a.

Hundar saknar empati, men det har ju vi massor av som vi kan ösa över dem.

Detta är bara små delar av det som omtalades.

Han berättade historier om sitt hundrastande och om människorna han stötte på. Konflikterna som blev. Jag lovar att mer än jag trodde han rastat i min hembyggd. Och när man ordnat upp konflikten så får man höra att man borde ha bättre koll på sin hund... Hallå! det var ju min som var kopplad vid min sida! Det var den andre som hade sin lös utan att ha lydnad på den! Här kan nämnas hur mycket som helst så man undrar vem som bestämmer över min hund. Det verkar inte vara jag i alla fall...