3. mar, 2013

Renee Sjöberg

Några av oss var på föredrag av Renee Sjöberg hos Sydskåkk.

Det handlade om hundmöten och språket. Renee hade med sina två hanar och Lotta Carping hade med två unghundar, en tik och en hane. Hundarna hade aldrig träffat varandra förut.

Det var spännande att se, alla är ju individer så de har ju olika temperament också. Det gick jättebra, precis som det skulle.

Vi fick se skillnad på hur en äldre och yngre hälsar. Det är inte riktigt likadant.

Vi fick se filmer om olika möten, både bra och dåliga, och vad en ägares agerande kan ställa till med. Ja,vi fick lära oss massor! En del vet man, men flera saker har man kanske inte tänkt så noga på förut. Vi fick bra tips med oss som vi ska prova.

Alla raser leker inte så bra ihop heller. Det har med deras kroppsbyggnad och vad de är framavlade till, som gör skillnaden. Det blir inte roligt om en springer jättemycket och den andra inte har den kapaciteten.

Det är fantastiskt vad kunskap kan göra,absolut, men när du träffar den som ingen kunskap har alls, då blir det ändå fel. Vi som kan, måste lära våra hundar att de ska strunta i dumheterna de möts av.

Då är det toppen att ha träningskompisar som är på samma nivå som en själv.

Alla hundar älskar inte alla och det kan vi inte tvinga dem till. Alla hundar vill inte hälsa på alla, speciellt inte i koppel. Det är oftast där det blir fel.